lørdag den 7. februar 2009

Kunsten i at sætte grænser

For nogle år siden levede jeg et liv med for mange ting, for meget information, for mange forpligtigelser, for meget at lave, for meget rod.

Sådan så mit liv ud fordi jeg levede uden at sætte grænser. Det er ligesom at shoppe uden at have et fast beløb at shoppe for. Det har jeg gjort i mange år, hvilket har medført at jeg ofte havde mere end jeg havde behov for. Det som jeg i starten følte var frihed blev faktisk for meget. Her tænker jeg ikke kun på at shoppe, det gælder også ideer som jeg gerne vil fører ud i livet, forpligtigelser, job, skoler, familie og venner.

Faktisk gør det mig svagere i de vigtige ting som jeg gerne vil. Det fortynder min styrke og min effektivitet.

Nu har jeg læst The power of Less og begynder forfra og den første ting som jeg vil er at sætte grænser. Jeg ved at det var en af grundene til at tage herover. Den lette måde at sætte grænser for en masse ting ikke kun i mit liv, men også resten af familiens. Noget har fungeret og andet skal jeg arbejder videre med.

Taget direkte fra bogen "Et liv uden grænser er som at tage en kop med rød farve og hælde det i havet, og betragte farve blive fortyndet til ingenting. At sætte grænser er at putte den samme kop med rød farve ned i en liter vand"

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Vi håber, at vi er indenfor grænserne.