tirsdag den 13. januar 2009

Rollercoaster liv

Som Peter har skrevet i et tidligere indlæg så tænker, læser og taler vi meget i øjeblikket. En af de ting som jeg lige har læst er "Making the rollercoaster work for you". Peter og jeg har valgt et liv i en rutsjebane (og som mange af jer ved, så er jeg ikke den som kører med i forlystelserne i BonBon land). Jeg ved ikke hvor bevidst det har været men jeg ved helt sikkert at vi er blevet bevidste om at det er sådan vi vil leve vores liv.

Her er kurve, som viser hvad ideen er. Denne kurve passer til en masse ting i vores liv. Det hele starter med stadie 1.

Dette første stadie kaldes “Uninformed Optimism”. På dette tidspunkt i f.eks. Vildsvinet er det at nå op til toppen mens man hænger i en vogn fyldt med et adrenalin rush, som karakteriseres ved begejstring, spænding og en følelse af nervøs energi.

Stadie 2 kaldes “Informed Pessimism”. Nu kører man afsted og man kan se frem ad og det ser helt vildt ud. Nu tænker man hvad fanden laver jeg her i Vildsvinet, følelser af frygt, nervøsitet og frustation begynder at sætte ind og hvis det var mig ville jeg nok kaste op nu :o)

Det tredje stadie kaldes “Crisis of Meaning”. Nu er man ikke bange mere, det er ren fortvivlelse og håbløshed. Det er som om man står på kanten af et bjerg og er parat til at hoppe og man tænker "idag er dagen hvor rutsjebanen kører helt i bund for første gang. Man føler sig hjælpeløs og man er både forfærdet og stivnet.
Stadie 4 er her hvor man kan stå af eller også kan man vælge at bruge sin familie og venner, bare små ting som at rydde op i en skuffe kan hjælpe til at se vejen igen. Det kan også være at lave sin TOP 5 daglige liste og kun arbejde på de mest vigtige ting hver dag. Tage pauser, gå en tur, komme udenfor, skrive lister - om hvad du er god til - lister om hvad du elsker - lister som når du læser dem får dig til at genopbygge din tilid til dig selv og dit projekt/liv.

Stadie 5 kaldes "Informed Optimism" man er rolig og velinfomeret og kan faktisk være svagt optimistisk. Det er et kurve som svinger op ad, så nu er man på rette vej, nu går det bare op ad og derud af.

En rigtig sjov ting er at

"This cycle repeats itself. Enjoy the ride instead of fighting it." :o)

2 kommentarer:

Hanne Juhl sagde ...

Kære Anne,
Det er bevægende at følge jer. Vi føler også rollercoaster, når vi tænker på jer, jeg er dog meget på uninformed optimism og Niels er desværre stadig på informed pessimism.
Knus Hanne

Hanne Juhl sagde ...

Kære Anne,
Det er bevægende at følge jer. Vi føler også rollercoaster, når vi tænker på jer, jeg er dog meget på uninformed optimism og Niels er desværre stadig på informed pessimism.
Knus Hanne