mandag den 10. oktober 2011

Vi er videre

Hjem til San Diego
Anne skrev den sidste post 2 måneder efter vi kom hjem fra San Diego. Den status er nu to år gammel og vores liv har taget mange drejninger siden.

San Diego er dybt indgroet i os og vi drømmer os tit tilbage, men vi drømmer ikke kun om San Diego. I marts måned var vi alle fire en tur tilbage og det var som at rejse tilbage i en tidsmaskine.

Jeg tror altid at San Diego vil vores anden hjemby, men i de sidste to år har det været Amager og Bornholm der har været vores hjem.

Et nyt liv i Danmark
For 1½ år siden fandt vi en køber til vores lejlighed på Amager, og pga. vores jobsituation fik vi mulighed for at flytte til Bornholm, hvor vi flyttede ind i vores sommerhus.

Vi har jo tænkt meget på hvordan vi kan forenkle vores liv og nyde de nære ting, og det gav livet i sommerhuset os mulighed for. Børnene faldt godt til i deres nye skoler og det gav en stor ro at bo midt i skoven.

Emil har efter 10. klasse valgt at rejse til udlandet igen, og er i gang med et års skolegang i Schweitz, medens Kamma er fortsat i 8. klasse.

I sommer blev Anne tilbudt et meget spændende job. Hun kender virksomheden fra tidligere konsulentopgaver og jobindholdet var nærmest lavet til hende. Den eneste ulempe var at jobbet ligger i Grenå. Vi snakkede meget om det at skulle være adskilt mere end halvdelen af ugen, og hvordan Kamma og jeg ville klare at skulle leve sammen alene det meste af tiden.

Anne har sagt ja tak til jobbet, og vi lever nu på 3. måned et helt nyt familieliv.

Vi har lejet et helårshus som ligger i nærheden af sommerhuset, så vi stadig er tæt på den skov og strand vi elsker så meget. Huset er fint, men det er ikke vores eget og vi har kun i begrænset omfang følt at vi kan indrette os som vi vil.

En ny drøm
I en af Annes lange weekender hjemme på Bornholm gik vi en tur sammen, og kom til at tale om, at den omkostning det er at hun arbejder i Grenå, skal modsvares af en drøm om noget stort for os alle sammen. Noget der er meget større og meget bedre en afdrag på lån, afsavn i hverdagen og et hus hvor vi mere eller mindre føler os som gæster.

Vi kommer nok ikke til at bo i San Diego igen, som andet end turister, men til gengæld har vi besluttet at Bornholm er derfra vores verden skal gå. Vores fælles drøm er nu at købe et hus på landet og her udleve vores drøm om det enkle liv. Om det bliver med heste, grise, køer og får, eller vin, høns og alpacaer, det vil tiden vise, men visionen er stærk hos os.

Det var en stor befrielse at få denne indsigt og dejligt at vi nu har et fælles projekt om vores fælles fremtid.

Ingen kommentarer: