mandag den 4. august 2008

At få et Californisk kørekort

I vores ynglingssupermarked Target kan man få et medlemskort og spare stort. Desværre kræver de at man har en form for ID fra en Californisk myndighed.

Vores forsikringsselskab Geico forsikrer gerne udlændinges biler, uden forsikringshistorik og med et eksotisk kørekort som det danske, men prisen er dobbelt op!

Og sådan er der så meget, så jeg besluttede mig for at fået et Californisk kørekort hos DMV (Department of Motor Vehicles), selvom det er fuldstændig i orden at bruge sit udenlandske kørekort, sålænge man ikke stemmer, betaler ejendomsskat eller modtager bistandshjælp.

Man kan booke en aftale på nettet (3 ugers ventetid) eller bare møde op. Da jeg kom til min aftalte tid var der kø hele vejen rundt om bygningen, for dem der ikke havde booket tid. Det tog én time for folk i køen at komme ind i bygningen for at trække et nr. og én time mere for at komme til skranken!

Med en aftale kunne jeg gå lige til skranken. Efter have betalt USD 28,- fik jeg en ansøgning om kørekort, en synsprøve og fik taget mit billede, til sidst fik jeg udleveret en teoriprøve som jeg skulle udfylde ved en pult, cold turkey.

Det krævede to forsøg og så udleverede de et midlertidigt kort.

Nu har jeg så to måneder til at få taget den praktiske køreprøve. Jeg tror jeg bestiller en tid over nettet.

1 kommentar:

Mette B sagde ...

Hej Peter

Du ønskes hjerteligt TILLYKKE med fødselsdagen. Vi håber, at du får en god dag med bedre vejr, end det vi har i lille Danmark.
Held og lykke med køreprøven.

Kærlig hilsen

Moster Karen og Mette