torsdag den 19. juni 2008

Surfing USAEmil og Kamma er begyndt at få Californisk kulør. De bader flere gange om dagen i poolen, men de har også 3 gange prøvet den store pool (Stillehavet), og haft deres debut som surfere.

Ocean Beach ligger på nordsiden af Point Loma (vores halvø) og er kendt for sit MEGET afslappede surfermiljø. Der er mere almindeligt at se folk på caféer iført våddragt rullet ned til navlen, end folk i lange bukser og skjorte. Her leves livet i klip-klapper, shorts og t-shirts.

Husene er små og dårligt vedligeholdte, til gengæld kan der bo 8 unge surfere i hvert hus, og der er altid liv og glade dage.

Første dag var en rimelig god surfdag. En mand bemærkede til mig at der var mange "four-footers", altså bølger over 120 cm. Jeg fortalte at Emil og Kamma var ude for at surfe for første gang, og medens han gik videre sagde han, "four-footers will break your neck, if you dont know what you'r doing".

Emil og Kamma fik lov at gå ud til navlen den dag!
Siden har de to gange været på Coronado stranden som ligger på den ø der indeslutter San Diego Bay.
Her er mange livreddertårne og flotte fyre der patruljere i bil og på motorcykel og på surfboard for at det kan være sikkert for alle.
De advarer løbende mod understrøm og genner folk ind og ud af vandet og "100 m mod syd" og lidt senere "100 m mod nord".
Coronado huser også US Navy's hangarflåde med alt hvad det betyder af skibe, helikoptere og jagerfly der lander og letter og sejler forbi. Det er aldrig kedeligt.

Ingen kommentarer: